Zo haal jij het maximale uit de outlets!

Geplaatst door

Bij outletwinkels vind je echt allerlei verschillende producten. Eigenlijk kan iedereen ook een eigen outletwinkel beginnen. Het is natuurlijk niet zo moeilijk. Alles wat je verkoopt kun je later verkopen in een outletwinkel. Meestal denken mensen aan kleding. De outletcentra die je vindt in Nederland verkopen ook hoofdzakelijk kleding. Het gaat dan om onder meer tassen, sieraden, schoenen, kleding, lingerie, maar ook serviezen en sportkleding en attributen.

Online outlet

outlet winkelJe hebt naast de fysieke outlet winkels in Nederland ook allerlei webshops waar je outlet producten kunt vinden. Dit zijn meestal producten die worden teruggestuurd door klanten. Bijvoorbeeld omdat er iets niet helemaal goed werkt of beschadigd is. Vervolgens worden deze producten weer aangeboden op de outlets pagina van een webshop. Overigens kan het ook zijn dat deze producten aangeboden worden op de salespagina van een webshop. Dat kan per webshop verschillen hoe ze dit hebben ingericht, maar je kunt er vanuit gaan dat op de outlet pagina producten staan die bijvoorbeeld niet geheel intact zijn of omdat er van deze nog slechts een paar beschikbaar zijn en dat men hier geen producten van kan nabestellen. Men is dus met andere woorden gestopt met het produceren van een dergelijk product. Wanneer blijkt dat deze niet wordt verkocht kan deze tegen fikse kortingen worden aangeboden op een outletpagina.
Als het om outlets producten gaat kun je bijvoorbeeld denken aan een voetbalshirt van een bepaalde voetbalclub uit een vorig seizoen of nog ouder. Mensen zullen niet zo snel een gedateerd voetbalshirt kopen. Wanneer blijkt dat niemand deze shirts nog wil kopen kan men besluiten om dit soort producten tegen dumpprijzen aan te bieden bij een outletwinkel. Het zijn dus vaak ook restpartijen van bedrijven die worden aangeboden in een outletwinkel.

Verschil tussen outlet en sale

Er zijn een aantal misverstanden over het verschil tussen outlet en sale. Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat outlet en sale hetzelfde zijn, maar dat is een misvatting. Al moeten we toegeven dat het elkaar wel begint te kruisen. Sale is namelijk de collectie van het afgelopen seizoen. Dit tegen een lagere prijs, maar ook bij sale worden er vaak producten aangeboden die ouder zijn dan een aantal seizoenen. Een outlet verkoop ook producten die nog ouder zijn en soms zelfs producten die al lang zijn afgeschreven. Eigenlijk kun je stellen dat bij outlet allerlei producten zijn te vinden die ze bij sale niet hebben kunnen verkopen

De meeste winkels hebben wel een sale afdeling of hebben een sale, maar niet alle winkels hebben een outletwinkel. Een outletwinkel kun je eigenlijk zijn als een soort van vergaarbak van meerdere winkels. De restanten van een winkel gaan dan naar deze outletwinkel in de hoop dat hier nog wat producten worden verkocht. Soms worden er ook producten voor outlet kleding ontwikkeld. Dit zijn dan kleren van iets mindere kwaliteit, maar tegen lagere prijzen. Deze kleding heeft niet in normale winkels gehangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *