De risico’s van snurken

Geplaatst door

snurken risicoAls er iets is waar vaak met een grap over wordt gepraat, dan is het wel over snurken. De gevolgen van het snurken kunnen echter vrij groot zijn. Hierbij gaat het om gevolgen voor de snurker zelf, maar ook voor de partner van de snurker. De partner wordt namelijk regelmatig wakker gehouden door het gesnurk en krijgt daarom te maken met een slechte nachtrust. Maar wat zijn nou eigenlijk de risico’s voor de snurker zelf?

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu ook wel de afkorting van het zo gehete slaapapneusyndroom, is een slaapstoornis waar men grote gevolgen van kan ondervinden. Tijdens het slapen kan er sprake zijn van ademstilstand. Hoe lang dit precies duurt, is verschillend. Je kunt echter wel bedenken dat het stoppen van de ademhaling tijdens het slapen erg gevaarlijk kan zijn. Slaapapneu is een van de voorbeelden van de risico’s dat verbonden is aan snurken.

Ontwikkeling van kanker

Misschien wel een van de grootste risico’s van snurken is dat men meer kans ontwikkeld op het krijgen van kanker. Dit gaat in combinatie met slaapapneu. Uit onderzoek is gebleken dat slaapapneu gelinkt is met het verhoogde risico voor het krijgen van kanker op latere leeftijd. Dit heeft te maken met het lagere zuurstofniveau dat snurkers hebben. Dit lage zuurstofniveau zorgt er voor dat tumoren kunnen worden bevorderd.

Mentale problemen in het dagelijkse leven

Voldoende nachtrust is enorm belangrijk. Het zorgt er voor dat ons lichaam zich weer kan opladen zodat het er de volgende dag weer tegen aan kan. Om dit waar te kunnen maken is er voldoende nachtrust nodig. Bij een te kort aan nachtrust kunnen er verschillende mentale problemen ontstaan. Hierbij kun je onder andere denken aan concentratieproblemen en een slecht humeur. Het normale functioneren wordt daarom een stuk lastiger. Op lange termijn kan dit zelfs tot depressie leiden. Met deze informatie realiseren veel mensen zich hoe belangrijk een goede nachtrust eigenlijk wel niet is.

Afwijking van de halsslagader

De halsslagader heeft een erg belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat bloed wordt vervoerd naar de hersenen, de nek en het hoofd. Bij snurken komen ook zaken zoals vibraties en ontstekingen aan te pas. Deze vibraties en ontstekingen kunnen er voor zorgen dat de halsslagader beschadigd raakt.

Overige informatie
De bovenstaande informatie is natuurlijk niet de enige informatie dat bekend is over snurken. Bekijk ook de volgende pagina’s:
http://www.snurkeninfo.com/
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Snurken
http://www.tergooi.nl/folder632.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *