Baby cap voor alle seizoenen

Geplaatst door

Een baby cap is bijzonder belangrijk voor je baby en maken daarom deel uit van de basisuitrusting van de babygarderobe. Vooral in de eerste levensmaanden zijn baby’s nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur zelf te regelen en snel af te koelen boven hun hoofd. Daarom moet je baby het hele jaar door een petje of baby cap dragen. Dit beschermt ook de zeer gevoelige hoofdhuid van je baby. Baby’s reageren zeer gevoelig op wind- en temperatuurverschillen, zodat ook in de warme zomermaanden een petje wordt aanbevolen. Zonder de beschermende hoofddeksels kan je baby zelfs in de zomer snel een ontsteking van het middenoor ontwikkelen. Daarom is het voordelig als de baby cap gekozen volgens het seizoen altijd de oren van je baby bedekt. Van eenvoudige witte mutsen tot kleurrijke mutsen met patroon tot oorspronkelijk ontworpen mutsen, hier vind je het juiste model. Voor je pasgeborene kun je bijvoorbeeld extra zachte babyhoedjes kopen, gemaakt van biologisch katoen. De kleurrijke baby cap is zowel modieus als functioneel.

Baby cap voor bescherming tegen de zon in de zomer

Met het begin van de zomer, wanneer de temperaturen zachter worden, kan je baby de wereld gaan ontdekken tijdens een wandeling met de kinderwagen, kruipend in de tuin en in de speeltuin. Voordat je naar buiten gaat, moet je zeker aan een baby cap denken. Dit beschermt je baby tegen gevaarlijke UV-straling en voorkomt de ontwikkeling van warmte op het hoofd. Bij de zomer baby cap voor baby’s moet worden gezorgd voor nekbescherming of een brede rand om de gevoelige babyhuid in de nek en nek te beschermen tegen roodheid. Een baby cap moet gemaakt zijn van lichte en luchtdoorlatende stof om te voorkomen dat je baby gaat zweten. Zichtbescherming tegen de stralende zon wordt geboden door de klep van de baby cap. Er zijn ook varianten met geïntegreerde nek- en oor bescherming. Voor winderige zomerdagen zijn modellen met spanbanden geschikt. Zorg er bij het vastmaken van een baby cap voor dat je een vingerruimte tussen de huid en de band laat.

Warme baby cap voor herfst en winter

Wanneer het buiten kouder wordt, moet de warme baby cap uit de kast worden gehaald. Met een dikke muts, baby cap, sjaal en handschoenen is je baby goed uitgerust voor wandelingen op koude herfst- en winterdagen wanneer er veel spannende indrukken en ervaringen te wachten staan. Bij het dragen van een muts voor de herfst en winter, zorg er dan voor dat deze goed aansluit en over de oren reikt. Dit voorkomt mogelijke afkoeling en bevriezing van je baby. Er zijn modellen met verlengde oren en mutsen die over de oren getrokken kunnen worden. Met een lint of elastische band kan de muts er niet af vallen of uitglijden. Wintermutsjes van katoen zijn huidvriendelijk en houden het hoofdje warm zonder dat je baby te warm wordt onder de pet. Gebreide mutsen en baby caps met een warme fleece voering beschermen de oren tegen ijzige wind en zorgen voor een effectief vochttransport.

Voordelige babycaps koop je online via Klerenmakendebaby.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *